A Megfeszített. Rockopera a sárisápi színpadon

márc.
24

A Megfeszített című rockoperát mutatják be március 24-én, 19 órától a sárisápi művelődési házban. A komáromi Magyarock Dalszínház éppen egy évvel ezelőtt vitte először színpadra a Koltay Gergely és Szűts István nevével fémjelzett darabot, amely most Sárisápra érkezik. A rockopera mai világunkba helyezi az evangéliumi történetet, amelyben a Vezér boldogság-pótlékként a pusztító szert kínálja a népnek, míg vele szemben a Mester a szeretet hatalmát szegezi szembe Mammon hatalmával, s az életet teremtő testvériséget és megbékélést hirdeti. A rendező szavaival élve a darab azt fejezi ki, hogy a kegyetlen árulás és az elviselhetetlen testi és lelki gyötrelmek ellenére a Rossz sohasem győzheti le a Jót, az igazságtalanság az igazságot. A Mester keresztfája előtt megidézik a magyar történelem nagyjait, akik a "Jót képviselték és ezért az életüket áldozták." A darabot Vizeli Csaba rendezte, a koreográfijáért Bakó Gábor felelt.

Valódi ünnepi előadás így, húsvét előtt. Jegyek elővételben 2000 Ft-ért, vagy a helyszínen, az előadás napján 2500 Ft-ért vásárolhatók.

Elérhetőségek

Cím: Sárisáp, Hungary

Impresszum

Fotók: Juhász Sándor, Kara István, Kara Erika, Lekli Szabolcs, Légrádi-Horkics Angéla, Makovics János, Nemesi Lilla, Nyírő András, Nyírő Péter, Orlovits Gábor, Somorjai Ede ifj. Szivek Péter, Valovics László, valamint Radovics Istvánné és Valovics László archív fotói.

Szöveg: Nyírő András

Programozás: Agrárinformatikai Kft, Zsibrita György

Felelős kiadó: Virágzó Kesztölc Egyesület